Klub

Címe: 3530 Miskolc, Csokonai út 3. Tel: 46/357-578 Színe: zöld-fehér Elnök: Illyés Miklós Alapítva: 1911

Keresés

Google

Facebook

2011.02.27. 10:19 | livan | Szólj hozzá!

 Az oldal átköltözött a facebookra.

http://www.facebook.com/pages/Miskolci-Vasutas-Sport-Club/144944775569509

Kudarc

2010.09.19. 15:26 | livan | Szólj hozzá!

Abaújszántó – MVSC-MÁV Tiszavas 6-2 (3-1)
Abaújszántó, 200 néző. V.: Rendek.
Abaújszántó: Áfra – Bodnár V., Dóczi, Mató, Müller (Kukta), Konyecsnyik, Lehoczki (Orosz), Pocsai (Plaszkó), Kocsis, Jakab, Tatár (Takács). Edző: Gyulai József. 
MVSC-MÁV Tiszavas: Brindzár – Jóner, Madarász, Pócs (Venczel), Boszák, Kovács, Illovai (Horváth), Plébán, Jónás, Szigeti, Boros (Salap). Edző: Szabó János. 
G.: Lehoczki (3), Mató, Jakab, Orosz, ill. Madarász, Jónás.
Kiállítva: Madarász (54.).
Jók: az egész csapat, ill. senki.
Ifi: 3-11.
Gyulai József: – Végre a jó játék mellé megjöttek a gólok is. A csapat tartását mutatja, hogy vesztett állásból felállva olykor kreatív futballt bemutatva nyertünk. Külön öröm számomra, hogy a helyi nevelésű, utánpótlás korú játékosok sokat tettek a játékhoz.
Szabó János: – Gratulálok a hazaiak csupaszív játékához. 0-1-ről tíz perc alatt megnyugtató előnyt szereztek már a félidőig, ami utána jött rémálom!

Meghívó

2010.03.03. 13:55 | livan | Szólj hozzá!Hajdu Imre: Zöld-Fehér Nefelejcsek című könyvének bemutatójára.

A könyv az MVSC 1958-ban magyar bajnokságot nyert kézilabdacsapatának történetét idézi fel.
A könyvet Karosi Imre, a Miskolci kommunikációs Kht. Igazgatója ajánlja az érdeklődők figyelmébe.
Az eseményen jelen lesznek a csapat egykori tagjai és edzőjük, a 85 éves Győrffy Endre.
Időpont: március 4. csütörtök 15 óra.
Helyszín: VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési ház
 

Címer

2010.01.28. 17:15 | livan | 1 komment

Köszönjük a magyarfutball.hu csapatának, hogy elkészítették a Vasút címer minőségi változatát! 

 

Virtuális séta a www.norc.hu-n

2009.08.15. 21:01 | livan | 4 komment

Unalmas játék

2009.08.10. 09:32 | livan | Szólj hozzá!

Unalmas és hibát hibára halmazó játékkal vittük el a 3 pontot.

MVSC-MÁV Tiszavas – Sátoraljaújhely 1-0 (0-0)
Miskolc, 150 néző. V.: Kálmán.
MVSC-MÁV Tiszavas: Ajtay – Boszák, Jóner, Szigeti (Szombati R.), Tamás, Dorogi, Kovács, Dőri-Szabó (Jónás), Kalász G. (Bobcsák), Sári, Plébán. Edző: Balogh Zoltán.Sátoraljaújhely: Dankó R. – Janikó, Ocsenás J., Fedor, Fodor, Dankó Cs., Szabó, Hajdú, Sikorszki, Laczi, Timkó (Blaha). Edző: Barna Norbert. G.: Sári. Kiállítva: Dankó Cs. (82.). Jók: Dorogi, Sári, Tamás, Jóner, Boszák, ill. Hajdú, Ocsenás. Ifi: elmaradt.
Balogh Zoltán: – Szezon eleji játék, de a gólhelyzeteket ilyenkor is be kell rúgni.
Ocsenás József, csapatvezető: – Ha a helyzeteinket értékesítjük, akkor az egy pontot elvihettük volna helyenként jó játékkal.

Interjú

2009.08.06. 15:59 | livan | Szólj hozzá!

 Öt évvel ezelőtt örülhettek felhőtlenül a Miskolci VSC-MÁV-Tiszavas labdarúgói, és hívei. Akkor a zöld-fehér együttes megnyerte a megyei első osztályú bajnokságot és feljutott a harmadik vonalba, igaz, tartózkodásuk rövidre sikerült. Most ismét van ok a derűre, a felhőtlen örömre, a hét elején megtartott idényzáró banketten Balázs András, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke érmeket adott át az együttes tagjainak.

Igaz, "csak" bronz került a nyakakba, értéke azonban vetekszik a korábbival! A rendkívül fiatal átlagéletkorú alakulat a harmadik lett a megyei első osztályban. A gárda 17 esetben hagyta el győztesen a pályát, 9 döntetlent játszott, és mindössze 8 vereséget szenvedett. Gólkülönbsége 61-44, az összegyűjtött 60 pont azt jelentette, hogy csak a Cigánd, valamint a Tállya került a táblázaton a zöld-fehérek elé. Balogh Zoltán edzőt a megtett útról faggattuk.

Ön szezon közben vette át a csapatot, ugyanis Kapitány Béla Ongára szerződött. Sokat meditált a döntés előtt?

- Csak a segítőmet illetően volt kikötésem. Azt kértem a klub vezetőitől, hogy olyan emberrel dolgozhassak együtt, aki az elgondolásaimat képes átültetni a gyakorlatba. Ezért aztán, amikor Kolencsik Imre a képbe került, helyére kerültek a dolgok. Nálunk nincs mód játékosok vételére, ezért nevelni kell. Játékos csapatot szeretek, elviselhetetlen a számomra, ha híd alatt szaladgálnak a pályán. Igényesek a szurkolóink is, akik 200-300-an rendre kijönnek hazai mérkőzéseinkre.

Gondolom, nem volt az ön számára ismeretlen az állomány?

- Természetesen ismertem a csapat zömét. Ajtai, Szigeti, Bobcsák, Plébán, és mások is, már öt-hat éve nálunk szerepelnek. Itt kezdték, gyerekkoruk óta zöld-fehérben rúgják a labdát. Valójában nagycsaládot alkotunk, nálunk mindenki jól érzi magát. Jók a pályáink, a körülményekre, valamint az odafigyelésre sem lehet panasz.

Ön a negyedik helyen vette át az együttest, és a dobogón zártak. Mit kértek a klub vezetői, volt kikötésük a helyezésre vonatkozóan?

- Nem szabták meg, hol kell végezni, mindössze azt hangsúlyozták, hogy kerüljük el a kiesést. Nos, ezzel kapcsolatban egy pillanatig sem merült fel gond. A játékosok hozzáállása, valamint Kapitány Béla korábbi munkája is benne volt ebben az eredményben. Legidősebb játékosunk 26 esztendős, a legfiatalabb 16 éves. Ez a két adat is mutatja, mennyire fiatal nálunk az átlagéletkor. Csapatunk szép jövő előtt áll, mert a labdarúgók között sok az ifjúsági korú, fejlődőképes játékos.

Melyik találkozóra emlékszik vissza a legszívesebben?

- Hazai környezetben a Mezőcsát ellen remekeltek a fiúk, idegen pályán Múcsonyban tettek ki magukért, ahol 0-2-ről sikerült felállni és egyenlíteni. Csapatunk legnagyobb erénye, hogy igyekszik földön tartani a labdát, és néha a hátra passz is ugyanolyan értékes, mintha előre mennénk. A fiúk egyre jobban alkalmazzák a súlypont áthelyezéseket is. Fontos, hogy soha nem foglalkozunk a bírók tevékenységével.Balogh Zoltán szerint csapata képes az előrelépésre, ugyanakkor nem írhatja zászlajára az NB III-ba jutás kiharcolását, mert a zöld-fehér klub nem dúskál az anyagiakban. Legalább huszonötmillió forintra lenne szükség, erről még csak nem is álmodoznak a Kubikban. A tréner marad, és marad az a munka is, amely egyre több csiszolatlan drágakövet hozhat a felszínre.

 

www.mikom.hu

Vasutas nap

2009.08.06. 15:58 | livan | Szólj hozzá!

Röplabda

2009.08.06. 15:49 | livan | Szólj hozzá!

 A sorsolás elkészült, ennek értelmében a miskolci röplabdás hölgyek szeptember 12-én a BSE ellen lépnek pályára. A találkozóra idegenben, a fővárosban kerül sor, a zöld-fehérek vérmes remények nélkül tesztelhetik, hol tartanak. Egyelőre azonban a felkészülés gyötrelmeivel küzdenek.
 Toma Sándor edző alaposan megdolgoztatja a lányokat. Naponta pályára, illetve terembe szólítja őket, az edzéstervnek megfelelően.
– Ismét új csapatot kell építenie? – kérdeztük a trénert.
– Nem teljesen, ugyanakkor tény, hogy öten távoztak, és ez alapos vérveszteséget jelent. Jó játékosok kerültek el tőlünk: Szűcs Zsuzsa, Tóth Luca, Kriegel Zsófia, Parti Józsa Eszter és Veres Alexandra. Köztük van a feladó és a liberó, tehát két fontos poszt betöltője. Így Szajkó Tímea lett a rangidős, rá vár, hogy összefogja az együttest. Egyelőre egy új röplabdás került hozzánk: Rédei Liliána, aki Szombathelyről érkezett. Tagja volt a B válogatottnak, feladó, vele mindenképpen jól jártunk, mert stabilabb lehet az alapjátékunk.
– Korábban a szakosztályvezetés meghirdette, hogy egyre inkább a saját nevelésű játékosokra szeretné építeni az együttest. Hol tart most ez a törekvés?
– Jó úton, hiszen ezúttal is jöttek fel az első csapathoz a fiatalabb korosztályokból. Egyelőre egy posztunk, az egyik ütő tűnik lyukasnak. Az a feladat, hogy bármikor bevethető állapotba hozzuk azokat a játékosokat, akik már ott kopogtatnak az együttes kapuján. Három-négy tehetség már tavaly bemutatkozott a felnőttek között és tapasztalhatták, milyen nagy a különbség. Mára szinte teljes egészében miskolciak szerepelnek a csapatban. A sportiskolában kiemelten figyelnek a sportágra, ez a számunkra mindenképpen kedvező. Annyi változás történt az elmúlt esztendőhöz képest, hogy Kerekes Attila helyett Leidgeb László, illetve felesége viszi a serdülőket. Korábban két korosztály kiesett, ezt a háttérben keletkezett rést kell majd kitölteniük.
– A minőségtől ezúttal tekintsünk el, maradjunk csak a mennyiségnél! Nem ad aggodalomra okot a bekövetkezett változás?
– A gerinc maradt, és magasabb szintről indult, ráadásul tapasztaltabb is lett. Felkészülésünk sokrétű: használhattuk a Sportcsarnok kondicionáló termét, futhattunk a Népkertben, a Csokonai utcai teremben pedig minden a rendelkezésünkre állt. Mi kezdtünk a legkorábban, jelenleg három hét áll mögöttünk. Mivel sok a fiatal, kiemelten kell gyakorolni. Eddig a fizikális munkára került a hangsúly, de folyamatosan használtuk a labdát is, végeztük a különböző mezőnygyakorlatokat. Támogatónk minden szükséges segédeszközt megvásárolt a részünkre, ezek használatával szélesíthetjük az edzések repertoárját.
– Hogyan hangolnak majd a bajnokságra?
– Két tornán veszünk részt. Augusztus végén, Gödöllőn szerepelünk, szeptember 5-én és 6-án pedig Miskolcon mi rendezünk egyet, ezen a Vasas, a Nyíregyháza, a Gödöllő, a Miskolc és az angol Leeds vesz részt.
– Mit tippel a bajnokságra vonatkozóan?
– Minden csapatnál történtek változások, talán a BSE és a Nyíregyháza tűnik stabilabbnak a többieknél. Minden csapatnál előtérbe került a fiatalítás, ezért jellemző lehet majd a formaingadozás. A mezőny valamivel kiegyenlítettebb lesz, remélem, hogy jó mérkőzéseket játszunk. Hazai találkozóinkat kiemelten kezeljük. Az alapszakasz kétfordulós lesz, megváltozik a lebonyolítás. Nekünk az elején oda kell figyelni, ezért minél jobb helyezés elérésére törekszünk. Bízom abban, hogy képesek leszünk a tavalyinál jobb helyezés elérésére!

 

www.mikom.hu

Vasárnap meccs

2009.08.04. 20:46 | livan | 3 komment

Vasárnap 2009. augusztus 9.-én hazai meccset játszunk. Minnél többen menjünk ki a szépen felújított stadionba!

dátumidőhazai csapat-vendég csapat eredmény
 
2009.08.05Szerda17:00Bükkábrány-Tiszaújváros  - 
2009.08.08Szombat17:00Abaújszántó-Tomor-Lak  - 
  17:00Sajókaza-Tiszalúc  - 
  17:00Múcsony-Szalonna  - 
2009.08.09Vasárnap17:00MVSC-MÁV TISZAVAS-Sátoraljaújhely  - 
  17:00Encs-Nyékládháza  - 
  17:00Tarcal-Sajóbábony  - 
2009.08.12Szerda17:00Sajószentpéter-Tállya  - 

  17:00Mezőcsát-Aszaló  -

Egyre jobb felbontás Miskolcról

2009.08.04. 20:41 | livan | Szólj hozzá!

Régi fotó

2009.08.04. 20:32 | livan | Szólj hozzá!

100 

Jó lett volna

2009.08.04. 20:28 | livan | Szólj hozzá!

 Néhány hete felvetődött, hogy a labdarúgó NB II-ben szereplőKazincbarcikai SC együttese Miskolcra költözik, otthona pedig azMiskolci VSCCsokonai úti pályája lesz, ugyanakkor a megyei I. osztályban szereplő MVSC-MÁV Tiszavas csapata Kazincbarcikánkezdené a bajnokságot. Mielőtt még a barcikai futballbarátok a szívükhöz kapnának, álljon itt: a terv megmaradt ötlet szintjén, az elgondolás nem kerül megvalósításra.

Tárgyalások

– Valóban folytattunk ezzel kapcsolatos tárgyalásokat, én az elsőn még nem vettem részt, a másodikon már igen, harmadikra pedig nem került sor, mert az ötletgazdák azóta nem jelentkeztek – válaszolta érdeklődésünkre Németh Attila, a Miskolci VSC ügyvezetője. – Az első találkozón klubunk elnöke Illyés Miklós találkozott Mogyoródi Gáborékkal, és ezen a megbeszélésen az hangzott el, hogy annak érdekében, hogy a barcikai csapattal várost tudjunk cserélni, ahhoz az MVSC sportegyesületnek futball kft-t kellene alapítani. Ez tette volna lehetővé, hogy telephely csere, tulajdonos váltás és névváltoztatás után az MVSC stadionjábanaz MVSC-nek NB II-es csapata legyen, Barcikán pedig megyei I. osztályú gárda szerepelt volna. A hangsúly a feltételes módon van, ugyanis a tervekből nem lesz kézzel fogható valóság. Egyrészt azért, mert nem szerettünk volna egy az egyesülettől minden szempontból független, a labdarúgó csapatot működtető gazdasági társaságot létrehozni, mert volt már hasonlóra példa az MVSC történelmében, és annak következményeit, a felhalmozott adósságokat hosszú éveken át nyögte a klub, ugyanis jogutódként kezelték a sportegyesületet a futball gazdasági társaság megszűnte után. Éppen ezért első lépcsőben ragaszkodtunk volna ahhoz, hogy a leendő együttműködő partnerünket egy szponzori szerződés megkötésével ismerjük meg jobban, az az egymás mellett élés során közösen alakítsunk ki, mindkét fél számára vállalható lépéseket. De itt megállt ez a történet, Mogyoródi Gáborék a második tárgyalás után nem jelentkeztek, így biztosra mondhatom, hogy nem lesz csere, az MVSC labdarúgócsapata ősztől a megyei I. osztályban szerepel.

Diósgyőri szál

Mogyoródi Gábort, aki az MVSC vezetőivel tárgyalt a barcikai cseréről, néhány hete még úgy emlegették, mint az egyik olyan személyt, akinek a kezébe kerülhet az NB I-ben szereplőDiósgyőri VTK csapata, a szegedi építőipari vállalkozó, Baranyi Sándor kivonulása után.

– Annyit hagy mondjak el a Diósgyőrről, hogy a tárgyalásaink nem akkor kezdődtek el aDVTK-val, amikor kiderült, hogy Baranyi Sándor már nem kíván szerepet vállalni adiósgyőri labdarúgásban, hanem sokkal hamarabb, hónapokkal ezelőtt – mondta Mogyoródi Gábor. – Mindez csak annyiban érdekes, hogy ebből talán kitűnik, hogy több hónap munka van mögöttünk. Azokat, akiket képviseltem a tárgyalások során elsősorban a Diósgyőrben, mint a megyei labdarúgás legnagyobb klubjában láttak, látnak fantáziát. A tárgyalások során kaptunk információkat a klub pénzügyi helyzetéről, de olyan, napra kész számokat a könyvelésről, ami alapján döntést lehetett volna hozni arról, hogy érdemes-e belevágni, pénzt fektetni a DVTK-ba, olyanokat nem. Ezért merültek fel olyan ötletek a részünkről, hogy ha esetleg a DVTK-t működtető cég bedőlne, nem tudná kifizetni az ismert kötelezettségeit, és az időközben a szekrényből kihulló csontvázakat eltüntetni, akkor legyen egy alternatíva arra, hogy a megyeszékhely ne maradjon minőségi foci nélkül. Ezért folytattunk tárgyalásokat, mind az MVSC, mind pedig a KBSC képviselőivel a cseréről. De ezen már túl vagyunk, ez a terv biztosan nem kerül megvalósításra. Ami az azóta eltelt időt illeti: kerestük a kapcsolatot aDVTK jelenlegi menedzsmentjével, mert úgy véljük, van néhány olyan dolog, amiben esetleg segíteni tudnánk a működést, de érdemi megbeszélésekre ezidáig nem került sor. Az biztos, hogy azokat az erőket, energiákat, ötleteket, amelyeket az általam képviselt csoport magáévá tett, nem hagyjuk veszni, és biztos vagyok benne, hogy előbb, utóbb fogunk olyan lehetőséget találni, ahol ezeket megvalósíthatjuk. A legjobb az lenne, ha ez Diósgyőrben sikerülne, akár a jelenlegi vezetéssel, de, hogy ebből lesz-e valami, az legkevésbé rajtunk múlik.

 

boon.hu

Bocsánat kérés

2009.08.04. 20:27 | livan | Szólj hozzá!

Elnézést szeretnék kérni, azért, hogy nem frissítettem mostanába az oldalt (tanulmányi okok). Mostantól nincs lazsálás! 

MVSC - MÁV - Tiszavas

2009.02.19. 14:36 | livan | 1 komment

A Miskolci VSC megyei I. osztályú labdarúgócsapata névadó szponzori megállapodást kötött csütörtökön az MVSC székházában, amelynek keretében bemutatták a csapat új edzőjét is.
 

Illyés Miklós, az MVSC elnöke elmondta, a csapat egy évre szóló megállapodást kötött aMÁV-Tiszavas Kft.-vel, amely megállapodást a felek reménye szerint egy év múlva meghosszabbítanak. Ennek értelmében tavasztól a csapat a megyei I. osztályú bajnokságbanMVSC-Máv-Tiszavas néven szerepel majd. Arra a kérdésünkre, mekkora összeggel támogatja aMÁV-Tiszavas az MVSC-tIllyés Miklós annyit válaszolt, konkrét összeget nem kíván mondani, mindenesetre a MÁV-Tiszavas a második legnagyobb szponzora az MVSC-nek, így ez az összeg, amivel a labdarúgócsapatot támogatják, nem éri el azt az évi ötmillió forintot, amelyet Albrecht József biztosít a vasutasok női röplabda szakosztályának.
A szerződés aláírása előtt bemutatták a csapat új edzőjét, Balogh Zoltánt, aki eddig az MVSC-MISI alkalmazottjaként az U16-os csapat felügyeletét látta el. Balogh Zoltán elmondta, elsősorban a saját nevelésű fiatalokra kívánnak támaszkodni a jövőben, így a jelenleg a bajnokság negyedik helyén álló csapattól távozott három játékos pótlását az ificsapat keretéből oldják meg. 

Kellemes Ünnepeket!

2008.12.24. 14:44 | livan | 2 komment

Zöld-fehér ruhában jár a télapó,

körülállja puttonyát sok vasútszurkoló,

örökzöld fenyőfán fehérlik a hó,

vasút színben, vasút szívvel ünnepelni jó!

Boldog Karácsonyt!   - Toma

This is england (feliratos)

2008.10.17. 13:33 | livan | 1 komment

Ez itt Anglia
(This Is England, 2006)

1983-ban járunk: a falklandi háború, Margaret Thatcher, az aerobic, a Blockbusters kvízshow és a bőrfejűek Nagy-Britanniájában. Ahogy a tanév véget ér, hosszú, unalmas hetek várnak a 12 éves Shaunra, aki egy tengerparti kisvárosban él elfoglalt édesanyjával. Apja a Falkland-szigeteken esett el, Shaun azóta hordja a nadrágot, amit tőle kapott - közvetve ez a nadrág hívja fel rá a skinhead-vezér Woody figyelmét, és ettől kezdve a kisfiú körül felgyorsulnak a lomha nyári napok. A bőrfejűek bandája két szempontból is hiánypótlóvá válik életében: egyrészt barátságot, másrészt apamodellt kínál számára. Shaun a csapat benjáminjaként lépésről lépésre kivívja társai tiszteletét, miközben felfedezi az eszelős bulik és az első csók mámorát. Egy nap azután feltűnik a színen Combo, aki frissen szabadult a börtönből, és irányítása alatt a banda célba veszi a helyi kisebbségeket - Shaun számára véget ér az ártatlanság kora és belép a való világba...

Letöltés:

http://rapidshare.com/files/154827924/This.Is.England.LiMiTED.DVDRip.XviD-DoNE.part1.rar.html

http://rapidshare.com/files/154834380/This.Is.England.LiMiTED.DVDRip.XviD-DoNE.part2.rar.html

http://rapidshare.com/files/154845260/This.Is.England.LiMiTED.DVDRip.XviD-DoNE.part3.rar.html

http://rapidshare.com/files/154851830/This.Is.England.LiMiTED.DVDRip.XviD-DoNE.part4.rar.html

 

MVSC jubileum

2008.09.30. 10:35 | livan | Szólj hozzá!

Valaki ismeri Béla bácsi szerepét a jubiláló kézilabda csapatban? Érdekel, hogy kerül ő oda.

MVSC - Abaújszántó 2:0

2008.08.20. 20:37 | livan | Szólj hozzá!

Miskolci VSC – Abaújszántó 2-0 (1-0)
Miskolc, 200 néző. V.: Kálmán.
Miskolci VSC: Ajtai – Lipták (Kovács), Jóner, Scholtz, Illovai, Barcsák, Szigeti, Plébán, Venczel, Sári (Kocsis), Tóth (Tamás). Edző: Kapitány Béla. Abaújszántó: Szerencsi – Soltész Z. (Paranai K.), Erdősi, Vodicska, Vasas, Matisz, Pachinger, Koppány, Pocsai, Jáger, Soltész P. Edző: Pachinger János. G.: Scholtz, Plébán. Jók: Lipták (a mezőny legjobbja), Scholtz, Jóner, Szigeti, Plébán, Kovács, Tamás, ill. Koppány, Vasas. Ifi: 6-0.


Kapitány Béla: – Végre megjöttek a hiányzóink. A játék minden elemében jobbak voltunk, jobb helyzetkihasználással nagyobb arányban is nyerhettünk volna. Győzelmünket a lábtörést szenvedő Lipták János játékosunknak ajánljuk.
Pachinger János: – Tudtuk, hogy nehéz szezon elé nézünk, de hogy ennyire...

Az első félidő előtt idegen látogatók szálltak le az égből:

 

 

 

 

 

 

 

MVSC - Hatta Club (Arab Emirátusok 2. osztály) 3-1

2008.08.20. 20:27 | livan | Szólj hozzá!

Nemzetközi barátságos mérkőzésen Plébán mesterhármasával gyűrtük le a Hatta Club csapatát.

Hogy kerülnek a foci pályára Vasas drapik?:)

2008.08.11. 07:34 | livan | 1 komment

MVSC - Felsőzsolca 1:1

2008.08.11. 07:29 | livan | Szólj hozzá!

Miskolci VSC – Felsőzsolca 1-1 (1-0)
Miskolc, Csokonai úti sporttelep, 350 néző. V.: Bárci J.
Miskolci VSC: Ajtai Jóner, Solcz, Lipták, Illovai, Kovács, Venczel, Kocsis (Dorogi), Barcsai, Bubcsák (Zámbó), Tóth (Szemerszki). Edző: Kapitány Béla.
Felsőzsolca:
Roza -

Staviarszki, Tamás, Palánkai (Fekete Zs.), Pataki, Szraka, Lippai, Simon, Lindák, Tóth, Tócsev. Edző: Bodnár József.
G.: Venczel, ill. Tamás. Jók: Lipták, Jóner, Solcz, Illovai, Venczel, ill. Tamás, Tóth, Tocsev. Ifi: 2-1.
Kapitány Béla: Négy meghatározó játékosunkat jól sikerült saját nevelésű tizenévesekkel pótolnunk. Győzelmet engedtünk ki a kezünkből! Határozott játékvezetés.
Bodnár József: Meglévő gondjain ellenére csak magunkat okolhatjuk, hogy nem nyertünk. 

A Kubik

2008.08.11. 07:23 | livan | Szólj hozzá!

"Veretlen tavasz, bajnok lett az MVSC"

2008.08.10. 20:02 | livan | 3 komment

Tervszerûbb munkával több pontot is szerezhetett volna az együttes. A zöld-fehérek az õszi táblázaton az ötödik helyet foglalták el. Kilenc mérkõzést nyertek meg, négy-négy végzõdött döntetlennel, illetve vereséggel. A szereplés változatosan alakult, de a listavezetõ mögötti négypontos lemaradás nem tûnt behozhatatlannak. Ami aztán a tavaszszal történt, ma már sporttörténelem: a Miskolci VSC labdarúgócsapata veretlen idényt produkált és megnyerte az NBII Keleti csoportjában a bajnokságot!

Mindez természetesen nem napjainkban, hanem egészen pontosan 1958-ban történt. S hogy miért kerítünk sort az emlékek felidézésére? Nos, a fél évszázados jubileum kapcsán ennyit mindenképpen megérdemelnek az egykori hõsök. Érdemes fellapozni a korabeli lapokat! A tudósításokból, értékelésekbõl azonnal kitûnik, hogy a miskolci zöld-fehérek teljesen megérdemelten végeztek az elsõ helyen. Harminchat mérkõzés közül 22-t nyertek meg, 10 végzõdött döntetlennel, és mindössze 4-et veszítettek el. A 63–21-es gólkülönbség, valamint az 54 pont önmagáért beszél, három ponttal elõzték meg legnagyobb riválisukat, a Debreceni VSC-t. 1958 tavaszán, egészen pontosan március 2-án indult útjára a labda. Ezt megelõzõen a vasutasok két hetet Hajdúszoboszlón töltöttek, és az együttes tagjainak összekovácsolása kitûnõen sikerült. Köszönhetõ volt ez Sztrányay József edzõnek, aki a hétköznapokon is kemény, rendszeres munkát követelt. Tiba Sándor (aki mellesleg 24 góllal lett gólkirály) a rajt elõtt ezt nyilatkozta:– Nincsenek bajnokságnyerési vágyálmaink. Annyit viszont megígérhetek társaim nevében is, hogy valamennyi mérkõzésen szívvel és lélekkel, határtalan lelkesedéssel küzdünk, odaadásunkon, harci szellemünkön nem múlhat a siker. Március 2-án kezdõdött az a sikerekben gazdag fél esztendõ, amelynek végeztével az MVSC olyan fegyvertényt vitt véghez, amire 48 éves történetében még nem volt példa! Három mérkõzésen (Nyíregyháza 2–1, Bp. Elõre 0–0, Bp. Spartacus 1–1) négy pont lett a termés, utána azonban beindult a gépezet: hét találkozón 14 pontot kasszíroztak Károlyi Józsefék! A vasutasok május 4-én kerültek a táblázat elsõ helyére, és ettõl kezdve lehetett reménykedni. A sorozat folytatódott, és a két utolsó találkozón (a DVSC ellen 0–0, a Csepel Autó ellen 1–1) már elegendõ volt a döntetlen. Az MVSC veretlen tavaszt produkált, a tavaszi gólaránya 33–6 lett, és 31 pontot gyûjtött. A vasutas játékosok olyan tavaszi eredményt mutattak fel, amilyenre még nem volt példa az NB II történetében: 18 találkozón õrizték meg veretlenségüket. A bajnokcsapat tagjai: Károlyi József, Siklósi Ernõ, Buna János, Péter János, Zoller János, Kovács László, Simon László, Csorba János, Tiba Sándor, Gyetván György, Nyíri Zoltán, de rajtuk kívül szerepelt még Radványi András, Palatics Gábor, Oránszky Zoltán, Szamák Ferenc, Mencsik Gyula, Béki Károly, Asztalos Sándor, Kiss II. József, Hollman József és Tóth Aurél.

Mi volt a siker titka? Nos, egybehangzó vélemények szerint a játékosok kiváló produktumán kívül szükség volt egy lelkes, odaadó vezetõségre is. Farkas László elnök fiatalos lendülettel irányította a klubot, és remek segítõtársat kapott Sztrányay József edzõ személyében. A tréner a nap minden órájában megtalálható volt a pályán, nem a véletlen mûve, hogy az 1958-as esztendõben a felnõttek mellett a tartalékok és az ifjúságiak is bajnokságot nyertek. Nem szabad szó nélkül elmenni Fehér András szakosztályvezetõ, illetve Dobos Sándor intézõ tevékenysége mellett sem. 1958. július 24-én örömünnepet tartottak a Kubikban. Akkor még senki nem tudhatta, hogy az elsõ osztályú vendégeskedés mindössze egy esztendeig tart. De ez már egy egészen másik történet…

http://www.minap.hu/archiv/minap200832.pdf

Nyári átigazolások

2008.08.05. 16:54 | livan | Szólj hozzá!

 

 

 

 

 

 

Érkezők:

 

BARCSAI JÓZSEF

    MVSC     TISZALÚC NKSE     2008.07.24
 
DRÓTÁR BENCE     MVSC     ENCS VSC     2008.07.22
 
HORVÁTH DÁVID     MVSC     MEAFC     2008.07.22
 
LAJKA LÁSZLÓ     MVSC     MEAFC     2008.07.22
 
NAGY GÁBOR     MVSC     HOLCIM SC     2008.07.22
 
SZEDLÁK ISTVÁN PÉTER     MVSC     MEAFC     2008.07.22

 

Távozók:

 

CSERNAI GÁBOR     MVSC     DVTK SE     2008.08.04
 
GAÁL KINGA     MVSC     HIDASNÉMETI VSC     2008.08.01
 
KISS MIHÁLY     MVSC     MÁLYINKA SE     2008.07.29
 
KISVÁRDAI BALÁZS     MVSC     ONGA KSE     2008.07.22
 
LANTOS KRISZTIÁN     MVSC     HERNÁDNÉMETI SE     2008.07.24
 
MITTERPACH TIBOR     MVSC     ENCS VSC     2008.07.23
 
RÉPÁSI BALÁZS     MVSC     DVTK SE     2008.08.04
 
TÓTH DALMA     MVSC     HIDASNÉMETI VSC     2008.08.01
 
VÍGH DÁVID     MVSC     DVTK SE     2008.08.04

süti beállítások módosítása