Klub

Címe: 3530 Miskolc, Csokonai út 3. Tel: 46/357-578 Színe: zöld-fehér Elnök: Illyés Miklós Alapítva: 1911

Keresés

Google

Interjú

2009.08.06. 15:59 | livan | Szólj hozzá!

 Öt évvel ezelőtt örülhettek felhőtlenül a Miskolci VSC-MÁV-Tiszavas labdarúgói, és hívei. Akkor a zöld-fehér együttes megnyerte a megyei első osztályú bajnokságot és feljutott a harmadik vonalba, igaz, tartózkodásuk rövidre sikerült. Most ismét van ok a derűre, a felhőtlen örömre, a hét elején megtartott idényzáró banketten Balázs András, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke érmeket adott át az együttes tagjainak.

Igaz, "csak" bronz került a nyakakba, értéke azonban vetekszik a korábbival! A rendkívül fiatal átlagéletkorú alakulat a harmadik lett a megyei első osztályban. A gárda 17 esetben hagyta el győztesen a pályát, 9 döntetlent játszott, és mindössze 8 vereséget szenvedett. Gólkülönbsége 61-44, az összegyűjtött 60 pont azt jelentette, hogy csak a Cigánd, valamint a Tállya került a táblázaton a zöld-fehérek elé. Balogh Zoltán edzőt a megtett útról faggattuk.

Ön szezon közben vette át a csapatot, ugyanis Kapitány Béla Ongára szerződött. Sokat meditált a döntés előtt?

- Csak a segítőmet illetően volt kikötésem. Azt kértem a klub vezetőitől, hogy olyan emberrel dolgozhassak együtt, aki az elgondolásaimat képes átültetni a gyakorlatba. Ezért aztán, amikor Kolencsik Imre a képbe került, helyére kerültek a dolgok. Nálunk nincs mód játékosok vételére, ezért nevelni kell. Játékos csapatot szeretek, elviselhetetlen a számomra, ha híd alatt szaladgálnak a pályán. Igényesek a szurkolóink is, akik 200-300-an rendre kijönnek hazai mérkőzéseinkre.

Gondolom, nem volt az ön számára ismeretlen az állomány?

- Természetesen ismertem a csapat zömét. Ajtai, Szigeti, Bobcsák, Plébán, és mások is, már öt-hat éve nálunk szerepelnek. Itt kezdték, gyerekkoruk óta zöld-fehérben rúgják a labdát. Valójában nagycsaládot alkotunk, nálunk mindenki jól érzi magát. Jók a pályáink, a körülményekre, valamint az odafigyelésre sem lehet panasz.

Ön a negyedik helyen vette át az együttest, és a dobogón zártak. Mit kértek a klub vezetői, volt kikötésük a helyezésre vonatkozóan?

- Nem szabták meg, hol kell végezni, mindössze azt hangsúlyozták, hogy kerüljük el a kiesést. Nos, ezzel kapcsolatban egy pillanatig sem merült fel gond. A játékosok hozzáállása, valamint Kapitány Béla korábbi munkája is benne volt ebben az eredményben. Legidősebb játékosunk 26 esztendős, a legfiatalabb 16 éves. Ez a két adat is mutatja, mennyire fiatal nálunk az átlagéletkor. Csapatunk szép jövő előtt áll, mert a labdarúgók között sok az ifjúsági korú, fejlődőképes játékos.

Melyik találkozóra emlékszik vissza a legszívesebben?

- Hazai környezetben a Mezőcsát ellen remekeltek a fiúk, idegen pályán Múcsonyban tettek ki magukért, ahol 0-2-ről sikerült felállni és egyenlíteni. Csapatunk legnagyobb erénye, hogy igyekszik földön tartani a labdát, és néha a hátra passz is ugyanolyan értékes, mintha előre mennénk. A fiúk egyre jobban alkalmazzák a súlypont áthelyezéseket is. Fontos, hogy soha nem foglalkozunk a bírók tevékenységével.Balogh Zoltán szerint csapata képes az előrelépésre, ugyanakkor nem írhatja zászlajára az NB III-ba jutás kiharcolását, mert a zöld-fehér klub nem dúskál az anyagiakban. Legalább huszonötmillió forintra lenne szükség, erről még csak nem is álmodoznak a Kubikban. A tréner marad, és marad az a munka is, amely egyre több csiszolatlan drágakövet hozhat a felszínre.

 

www.mikom.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://greendevils.blog.hu/api/trackback/id/tr871292900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása