Klub

Címe: 3530 Miskolc, Csokonai út 3. Tel: 46/357-578 Színe: zöld-fehér Elnök: Illyés Miklós Alapítva: 1911

Keresés

Google

Röplabda

2009.08.06. 15:49 | livan | Szólj hozzá!

 A sorsolás elkészült, ennek értelmében a miskolci röplabdás hölgyek szeptember 12-én a BSE ellen lépnek pályára. A találkozóra idegenben, a fővárosban kerül sor, a zöld-fehérek vérmes remények nélkül tesztelhetik, hol tartanak. Egyelőre azonban a felkészülés gyötrelmeivel küzdenek.
 



Toma Sándor edző alaposan megdolgoztatja a lányokat. Naponta pályára, illetve terembe szólítja őket, az edzéstervnek megfelelően.
– Ismét új csapatot kell építenie? – kérdeztük a trénert.
– Nem teljesen, ugyanakkor tény, hogy öten távoztak, és ez alapos vérveszteséget jelent. Jó játékosok kerültek el tőlünk: Szűcs Zsuzsa, Tóth Luca, Kriegel Zsófia, Parti Józsa Eszter és Veres Alexandra. Köztük van a feladó és a liberó, tehát két fontos poszt betöltője. Így Szajkó Tímea lett a rangidős, rá vár, hogy összefogja az együttest. Egyelőre egy új röplabdás került hozzánk: Rédei Liliána, aki Szombathelyről érkezett. Tagja volt a B válogatottnak, feladó, vele mindenképpen jól jártunk, mert stabilabb lehet az alapjátékunk.
– Korábban a szakosztályvezetés meghirdette, hogy egyre inkább a saját nevelésű játékosokra szeretné építeni az együttest. Hol tart most ez a törekvés?
– Jó úton, hiszen ezúttal is jöttek fel az első csapathoz a fiatalabb korosztályokból. Egyelőre egy posztunk, az egyik ütő tűnik lyukasnak. Az a feladat, hogy bármikor bevethető állapotba hozzuk azokat a játékosokat, akik már ott kopogtatnak az együttes kapuján. Három-négy tehetség már tavaly bemutatkozott a felnőttek között és tapasztalhatták, milyen nagy a különbség. Mára szinte teljes egészében miskolciak szerepelnek a csapatban. A sportiskolában kiemelten figyelnek a sportágra, ez a számunkra mindenképpen kedvező. Annyi változás történt az elmúlt esztendőhöz képest, hogy Kerekes Attila helyett Leidgeb László, illetve felesége viszi a serdülőket. Korábban két korosztály kiesett, ezt a háttérben keletkezett rést kell majd kitölteniük.
– A minőségtől ezúttal tekintsünk el, maradjunk csak a mennyiségnél! Nem ad aggodalomra okot a bekövetkezett változás?
– A gerinc maradt, és magasabb szintről indult, ráadásul tapasztaltabb is lett. Felkészülésünk sokrétű: használhattuk a Sportcsarnok kondicionáló termét, futhattunk a Népkertben, a Csokonai utcai teremben pedig minden a rendelkezésünkre állt. Mi kezdtünk a legkorábban, jelenleg három hét áll mögöttünk. Mivel sok a fiatal, kiemelten kell gyakorolni. Eddig a fizikális munkára került a hangsúly, de folyamatosan használtuk a labdát is, végeztük a különböző mezőnygyakorlatokat. Támogatónk minden szükséges segédeszközt megvásárolt a részünkre, ezek használatával szélesíthetjük az edzések repertoárját.
– Hogyan hangolnak majd a bajnokságra?
– Két tornán veszünk részt. Augusztus végén, Gödöllőn szerepelünk, szeptember 5-én és 6-án pedig Miskolcon mi rendezünk egyet, ezen a Vasas, a Nyíregyháza, a Gödöllő, a Miskolc és az angol Leeds vesz részt.
– Mit tippel a bajnokságra vonatkozóan?
– Minden csapatnál történtek változások, talán a BSE és a Nyíregyháza tűnik stabilabbnak a többieknél. Minden csapatnál előtérbe került a fiatalítás, ezért jellemző lehet majd a formaingadozás. A mezőny valamivel kiegyenlítettebb lesz, remélem, hogy jó mérkőzéseket játszunk. Hazai találkozóinkat kiemelten kezeljük. Az alapszakasz kétfordulós lesz, megváltozik a lebonyolítás. Nekünk az elején oda kell figyelni, ezért minél jobb helyezés elérésére törekszünk. Bízom abban, hogy képesek leszünk a tavalyinál jobb helyezés elérésére!

 

www.mikom.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://greendevils.blog.hu/api/trackback/id/tr531292878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása