Klub

Címe: 3530 Miskolc, Csokonai út 3. Tel: 46/357-578 Színe: zöld-fehér Elnök: Illyés Miklós Alapítva: 1911

Keresés

Google

Jó lett volna

2009.08.04. 20:28 | livan | Szólj hozzá!

 Néhány hete felvetődött, hogy a labdarúgó NB II-ben szereplőKazincbarcikai SC együttese Miskolcra költözik, otthona pedig azMiskolci VSCCsokonai úti pályája lesz, ugyanakkor a megyei I. osztályban szereplő MVSC-MÁV Tiszavas csapata Kazincbarcikánkezdené a bajnokságot. Mielőtt még a barcikai futballbarátok a szívükhöz kapnának, álljon itt: a terv megmaradt ötlet szintjén, az elgondolás nem kerül megvalósításra.

Tárgyalások

– Valóban folytattunk ezzel kapcsolatos tárgyalásokat, én az elsőn még nem vettem részt, a másodikon már igen, harmadikra pedig nem került sor, mert az ötletgazdák azóta nem jelentkeztek – válaszolta érdeklődésünkre Németh Attila, a Miskolci VSC ügyvezetője. – Az első találkozón klubunk elnöke Illyés Miklós találkozott Mogyoródi Gáborékkal, és ezen a megbeszélésen az hangzott el, hogy annak érdekében, hogy a barcikai csapattal várost tudjunk cserélni, ahhoz az MVSC sportegyesületnek futball kft-t kellene alapítani. Ez tette volna lehetővé, hogy telephely csere, tulajdonos váltás és névváltoztatás után az MVSC stadionjábanaz MVSC-nek NB II-es csapata legyen, Barcikán pedig megyei I. osztályú gárda szerepelt volna. A hangsúly a feltételes módon van, ugyanis a tervekből nem lesz kézzel fogható valóság. Egyrészt azért, mert nem szerettünk volna egy az egyesülettől minden szempontból független, a labdarúgó csapatot működtető gazdasági társaságot létrehozni, mert volt már hasonlóra példa az MVSC történelmében, és annak következményeit, a felhalmozott adósságokat hosszú éveken át nyögte a klub, ugyanis jogutódként kezelték a sportegyesületet a futball gazdasági társaság megszűnte után. Éppen ezért első lépcsőben ragaszkodtunk volna ahhoz, hogy a leendő együttműködő partnerünket egy szponzori szerződés megkötésével ismerjük meg jobban, az az egymás mellett élés során közösen alakítsunk ki, mindkét fél számára vállalható lépéseket. De itt megállt ez a történet, Mogyoródi Gáborék a második tárgyalás után nem jelentkeztek, így biztosra mondhatom, hogy nem lesz csere, az MVSC labdarúgócsapata ősztől a megyei I. osztályban szerepel.

Diósgyőri szál

Mogyoródi Gábort, aki az MVSC vezetőivel tárgyalt a barcikai cseréről, néhány hete még úgy emlegették, mint az egyik olyan személyt, akinek a kezébe kerülhet az NB I-ben szereplőDiósgyőri VTK csapata, a szegedi építőipari vállalkozó, Baranyi Sándor kivonulása után.

– Annyit hagy mondjak el a Diósgyőrről, hogy a tárgyalásaink nem akkor kezdődtek el aDVTK-val, amikor kiderült, hogy Baranyi Sándor már nem kíván szerepet vállalni adiósgyőri labdarúgásban, hanem sokkal hamarabb, hónapokkal ezelőtt – mondta Mogyoródi Gábor. – Mindez csak annyiban érdekes, hogy ebből talán kitűnik, hogy több hónap munka van mögöttünk. Azokat, akiket képviseltem a tárgyalások során elsősorban a Diósgyőrben, mint a megyei labdarúgás legnagyobb klubjában láttak, látnak fantáziát. A tárgyalások során kaptunk információkat a klub pénzügyi helyzetéről, de olyan, napra kész számokat a könyvelésről, ami alapján döntést lehetett volna hozni arról, hogy érdemes-e belevágni, pénzt fektetni a DVTK-ba, olyanokat nem. Ezért merültek fel olyan ötletek a részünkről, hogy ha esetleg a DVTK-t működtető cég bedőlne, nem tudná kifizetni az ismert kötelezettségeit, és az időközben a szekrényből kihulló csontvázakat eltüntetni, akkor legyen egy alternatíva arra, hogy a megyeszékhely ne maradjon minőségi foci nélkül. Ezért folytattunk tárgyalásokat, mind az MVSC, mind pedig a KBSC képviselőivel a cseréről. De ezen már túl vagyunk, ez a terv biztosan nem kerül megvalósításra. Ami az azóta eltelt időt illeti: kerestük a kapcsolatot aDVTK jelenlegi menedzsmentjével, mert úgy véljük, van néhány olyan dolog, amiben esetleg segíteni tudnánk a működést, de érdemi megbeszélésekre ezidáig nem került sor. Az biztos, hogy azokat az erőket, energiákat, ötleteket, amelyeket az általam képviselt csoport magáévá tett, nem hagyjuk veszni, és biztos vagyok benne, hogy előbb, utóbb fogunk olyan lehetőséget találni, ahol ezeket megvalósíthatjuk. A legjobb az lenne, ha ez Diósgyőrben sikerülne, akár a jelenlegi vezetéssel, de, hogy ebből lesz-e valami, az legkevésbé rajtunk múlik.

 

boon.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://greendevils.blog.hu/api/trackback/id/tr251289038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása