Klub

Címe: 3530 Miskolc, Csokonai út 3. Tel: 46/357-578 Színe: zöld-fehér Elnök: Illyés Miklós Alapítva: 1911

Keresés

Google

MVSC: Németh-Illyés váltás

2007.12.11. 16:16 | livan | Szólj hozzá!

 

  MVSC: Németh-Illyés váltás

 Illyés Miklós személyében hétfőtől új elnöke van a Miskolci Vasutas Sport Clubnak.

 Tizenkét esztendőn át vezette a miskolci zöld-fehér klubot Németh Attila, akit bár 2005 októberében újabb négy évre bíztak meg, november 1-gyel nyugdíjba vonult. Igaz, az 59 esztendős sportvezető marad a Kubikban, ügyvezetőként.

- Ügyvezető elnökként egyszemélyes felelős voltam eddig, ám az alapszabály módosítása után kettévettük ezt a két titulust - mondta lapunknak Németh Attila. - A jövőben Illyés Miklós képviseli az egyesületet, én pedig csinálom a napi dolgokat. A Kubikra sohasem munkahelyként tekintettem, hanem egy olyan klubra, amely a sportban érték. Tizenhét esztendő, hiszen voltam edző is, azért mély nyomot hagy, mindig is kötődtem az MVSC-hez, s ez ezután sem változik. Mire vagyok a legbüszkébb? Természetesen a szép eredményekre, amelyeket a szakosztályok elértek, ám ezeken túl arra, hogy az MVSC él, annak ellenére is, hogy a vasúttársaság fokozatosan kiszállt a klub támogatásából. A mai világban nagy szó, ha egy sportszervezet azt mondhatja el magáról, hogy nincs tartozása, hogy működőképes. Illyés Miklós egy agilis, jelentős sportolómúlttal rendelkező személy, aki ,,ős emvéescés", s akinek szintén sokat jelent a klub, s akit én legjobb tudásom szerint segíteni fogok.    

 Megtisztelés

 Amikor Németh Attila bejelentette, hogy lemond a tisztségről, minden elindult az ilyenkor ,,szokásos" úton. A szakosztályok megtették a javaslataikat a jelölőbizottságnak, majd pedig következett a küldöttgyűlés, melyen kiderült, hogy Illyés Miklós az egyedüli jelölt - és az egykori olimpikon judóka, aki jelenleg a cselgáncsosok vezetőedzője, elvállalta a tisztséget.

- Huszonhárom éve vagyok az MVSC tagja, és ez a felkérés amellett, hogy óriási megtiszteltetés, egyben ugyanekkora kihívás is - mondta Illyés Miklós. - Tenni akarok a  sportért, az egyesületünkért, melynek hosszú távon működőképesnek lell lennie. Ennek a megteremtése a legfontosabb feladatunk, és a stratégiát és az ezzel kapcsolatos teendőket kell minél hamarabb megbeszélnünk az elnökséggel és az útjára indítanunk. S hogy már konkrét lépést is említsek, a MÁV-val rendeznünk kell a vagyonkezelői jogot, meg kell szereznünk az egyesült részére, mert ez a túlélés egyik alapja.

 

Forrás : Borsod Online

A bejegyzés trackback címe:

https://greendevils.blog.hu/api/trackback/id/tr70260485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása